ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ”ΠΟΛΙΤΙΚΑ” ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά για 4-5 μερίδες
Για τα κεφτεδάκια
- 1kg ανάμεικτος κιμάς (50% χοιρινός – 50% μοσχαρίσιος)
- 100g Mείγμα για πολίτικο κεφτεδάκι / σουτζουκάκι ”Polis”
- 200ml νερό
- Λίγο ελαιόλαδο
Θα χρειαστείτε ακόμη: Λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για extra αφράτα ”πολίτικα” κεφτεδάκια: Προσθέστε 1 αυγό στον κιμά και ζυμώστε καλά
Για τη σάλτσα τομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 500g ώριμες τομάτες, κομμένες σε ζαράκι
- 1 κουτ. σούπας πάστα τομάτας
- Αλάτι, πιπέρι μαύρο
- Ρίγανη & δυόσμος τριμμένος
- Μαϊδανός ψιλοκομμένος
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Προσθέστε το Μείγμα ”Polis” και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και ενυδατώστε το μείγμα για 1’
- Συμπληρώστε τον κιμά και το ελαιόλαδο, και ζυμώστε καλά πλάθοντας στο ανάλογο σχήμα
- Τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Κατόπιν βγάλτε τα από το τηγάνι, και αφήστε τα για λίγο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
- Ετοιμάστε τη σάλτσα σωτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Συμπληρώστε τις τομάτες και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά σιγοβράζοντας τη σάλτσα για 10’ περίπου
- Προσθέστε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι με τη σάλτσα και μαγειρέψτε για 3-4’ ακόμη
- Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι και extra ψιλοκομμένο μαϊδανό
- Καλή σας όρεξη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
Χειροποίητα Μπιφτέκια Στο Grill (εδώ)
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ “ΜASTER BLEND” MB101
“Σαλονικιώτικα" Σουτζουκάκια Στo Grill (εδώ)
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ ”SALONICA” MB102
Adana Kebab (εδώ)
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ KEBAB ”ADANA” MB103
Τηγανητά Αφράτα Κεφτεδάκια Με Ελαιόλαδο Και Μυρωδικά (εδώ)
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙ ”FAMILY” MB105
Αμερικανικά Burgers (εδώ)
MEIΓΜΑ ΓΙΑ BURGER ”ROUTE 66” MB106
Μπιφτεκάκια Από Κοτόπουλο Με Γλυκοπατάτες Και Λαχανάκια Βρυξελλών (εδώ)
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ”ΑLABAMA” MB107